חיסון בזמן מחלה

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

09/12/2014 | 22:36 | מאת: מלאני

אם מחלה כלשהי דוגרת אצל הילד, ובמקביל הוא מקבל חיסון נגד אותה מחלה (חי מוחלש), האם יש סכנה בריאותית של "הצפת יתר"?

מלאני שלום, "הצפת יתר" לא תקרה בכל מקרה משום שמספר המרכיבים האנטיגניים (החומרים נגדם נוצר החיסון) בטל בששים לעומת החומרים אליהם נחשף גוף אדם ביום בזמן בריאות, קל וחומר בזמן מחלה. הסיבה בשלה ממליצים לדחות חיסון בעת מחלה היא שלא יופיע תסמין כלשהו שייוחס לחיסון, ובעצם שייך למחלה ויפוספס בשל כך. מחלה קלה (ובטח מצב של "דגירה") אינו מהווה התווית נגד לחיסון. בברכה,

מנהל פורום חיסונים לילדים