מנה שנייה של חיסון שפעת לבת שנה וחמישה חודשים

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

03/12/2014 | 11:22 | מאת: שני

שלום רב, ביתי בת השנה וחמישה חודשים חוסנה לפני כחודש נגד שפעת (זריקה) ואת המנה השנייה הייתה אמורה לקבל כבר לפני כמה ימים, אלא שחלתה. מדובר בדלקת באוזן, היא מטופלת באנטיביוטיקה אבל החום ירד. שאלתי היא האם ניתן לדחות את המנה השנייה של החיסון בכשבועיים או שכבר אי אפשר יהיה לתת אותו? אנחנו כבר באיחור של שבוע ואני חוששת לחסן אותה לפני שהיא מבריאה לגמרי. אשמח לכוונה. תודה!

נועה שלום, הטווח של חודש בין מנה למנה הוא טווח מינימלי. ניתן לדחות את המנה השניה בשבועיים (אך כמובן, גם האפקט המגן יתעכב בשבועיים). למעשה ניתן לחסנה גם כעת, כשהיא חשה טוב יותר, ללא חום, אפילו אם היא תחת טיפול אנטיביוטי. בברכה,

מנהל פורום חיסונים לילדים