חיסון לאבעבועות רוח

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

29/02/2008 | 06:22 | מאת: ילי

שלום רב, בני בן ה5 חלה בצורה קשה באבעבועות רוח.כדגע כבר לא מדבק ופצעיו מגלידים כמעט לגמרי.הייתי מעוניינת לדעת האם אוכל לחסן את בתי בת השנה וארבעה חודשים כבר עכשייו או שאאלץ לחכות תקופת דגירה של שלושה שבועות מהופעת השלפוחיות בבני.??אשמח לתשובה מהירה. בתודה מראש

29/02/2008 | 11:44 | מאת: פרופ' אלי סומך

מתן החיסון תוך 3-5 מהחשיפה עשוי למתן או אף למנוע את המחלה. לאחר מכן הוא אמנם אונו מזיק אך קרוב לודאי שאינו מועיל. לכן מתן החיסון לבתך כעת לא ימנע את המחלה באם אכן נדבקה מאחיה והייתי מציע להמתין שלושה שבועות מתחילת המחלה של הבן עד למתן החיסון. כדאי עד אז כמובן להשתדל שלא לחשוף אותה למקור אחר של הדבקה באבעבועות.

מנהל פורום חיסונים לילדים