חיסון לילד בן 14

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

02/12/2014 | 12:59 | מאת: סנדרה

שלום רב, בשנה שעברה סירבתי לתת לילד החיסון הסטנדרטי לגיל 14 במסגרת ביה"ס (נגד טטנוס, שעלת ואסכרה - אם אינני טועה). הסיבה היתה בגלל שכחצי שנה לפני כן הוא קיבל זריקת אנטי-טטנוס כששבר את ידו. השאלה שלי היא לגבי השלמת החיסון הזה בקופ"ח בימים הקרובים, האם צריך לבקש חיסון רק נגד המחלות האחרות ולא לכלול את האנטי-טטנוס במנה הזו? אם לא מה הסיכונים במתן החיסון הסטנדרטי עכשיו? -כשנה וחצי לאחר שקיבל, כאמור,את זריקת האנטי טטנוס?

סנדרה שלום, לא קיים תכשיר לחיסון האמור שאינו מכיל את מרכיב הטטנוס בתוכו. אמנם הוא אינו דרוש (כיון שנדרש רק כל 5-10 שנים בד"כ), אך הוא אינו צפוי לגרום תופעות לואי קשות. אם קורה הדבר בכלל, תופעות הלואי הצפויות הן כאב, נפיחות, אודם וחום מקומיים באזור הדקירה. בברכה,

מנהל פורום חיסונים לילדים