מנת דחף MMRV בכיתה א

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

01/12/2014 | 18:10 | מאת: שוש

שלום. דחיתי לביתי את מנת החיסון הראשונה של MMRV לגיל 4 במקום גיל שנה. היום היא בכיתה א ואמורה לקבל את מנת הדחף. עברו רק שנתיים מהמנה הראשונה, ולא 5 שנים כמו אצל שאר הילדים. השאלה אם יש צורך לתת את מנת הדחף עכשיו או עוד 3 שנים, כיוון שהיא עדיין מחוסנת מהמנה הראשונה. כמו כן, מה ההשלכות ממתן חיסון זה בהפרש של שנתיים?

שוש שלום, אין מניעה כי ביתך תקבל את החיסון עם שאר בני כיתתה, כל עוד עברו לפחות 4 שבועות מהמנה הקודמת (קל וחמר, שנתיים). לא צפויות תופעות לואי מיוחדות או הפרעה ביצירת החסינות. בברכה,

מנהל פורום חיסונים לילדים