דקירת אחות במהלך חיסון

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

01/12/2014 | 00:45 | מאת: חוששת

שלום לרופא, במהלך חיסון בעט בני, בן ארבעה חודשים, את המחט החוצה. האחות החליפה מחט והמשיכה במתן החיסון. בדיעבד התברר כי היא נדקרה. אציין כי האחות לא השתמשה בכפפות. האם עליי לחשוש?

חוששת שלום, לא הבנתי מתי ארעה הדקירה: האם אחרי בעיטת המחט מחוץ לגופו של בנך ולאחר הדקירה הוחלפה המחט, או שהדקירה קרתה לאחר החלפת המחט לחדשה. במקרה הראשון אין כל סיבה לחשש לבנך (אולי לאחות דוקא כן), שכן הוא נדקר פעמיים במחט סטרילית. במקרה השני, אף כי יש סיכוי נמוך ביותר להדבקה בגורם כלשהו במנגנון זה, ניתן לבקש מהאחות כי תציג בדיקות עדכניות למחלות שונות, כדי להרגיע את הספק הקל שבקלים. במאמר מוסגר אוסיף, כי בזריקה תוך-שרירית, כמו זו המבוצעת בעת חיסון, אין חובה להשתמש בכפפות. בברכה,

מנהל פורום חיסונים לילדים