מנטו לילד עם חום

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

15/11/2014 | 20:42 | מאת: ז'ניה

שלום. לילד יש חום של 37.6 כבר יותר מ-3 שבועות, בדיקות לא נותנות תשובה על מחלה. נתנו לעשות מנטו. האם בדיקת מנטו עלולה לפגוע בילד החולה, האם תוצאות תהינה אמינות? בתודה, ז'ניה

ז'ניה שלום, בדיקת המנטו (הנקראת גם PPD או TST) מכילה בתוכה חומרים חלבוניים בלבד, כלומר אין חידק חי בתוכה. מבצעים אותה, בין היתר, בעת בירור חום ממושך. אין סיבה שהתשובה תהיה לא אמינה, בהנחה ובנך לא הכלל בקבוצות בהם PPD אינו אמין (אין קשר לחום). כמו כן לא צפויות תופעות לואי מיוחדות. בברכה,

מנהל פורום חיסונים לילדים