קבלת מנת חיסון MMRV ללא חצבת

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

09/11/2014 | 22:53 | מאת: יעל

שלום רב, בתי כיום בכיתה א'. כשהיתה בת 3, ילד בגן שלה חלה בחצבת, ומשרד הבריאות המליץ לכל ילדי הגן להתחסן במנה שנייה של חצבת בלבד. (מנה ראשונה של חיסון MMRV קיבלה במלואה בהיותה תינוקת). נאמר לי אז, כי בהגיעה לכיתה א' עלי ליידע את אחות בית הספר כי כבר קיבלה מנת חצבת שנייה, כך שיתנו לה את הMMRV ללא חצבת. והנה הגענו בשעה טובה לכיתה א', וקיבלנו הודעה על חיסון MMRV שינתן השבוע. כשפניתי לאחות עם תאור המקרה, ענתה שלא קיים חיסון MMRV ללא החצבת, ושאין בעיה לקבל במצבה חיסון MMRV מלא. לדבריה אין נזק בחיסון חצבת פעם שלישית. האם היא צודקת? גם לגבי העובדה שלא קיים חיסון-נטול-חצבת, וגם לגבי העובדה שאין נזק במתן חיסון חצבת בפעם שלישית? תודה רבה.

יעל שלום, צודקת האחות. אין תכשיר של החיסון שאינו כולל חצבת בתוכו (וגם כשביתך היתה בת 3 לא היה כזה). אמנם עקרונית אין צורך במנת חיסון נוספת, אך אין בעיה לקבל מנה שלישית שלו, על מנת להשלים את מרכיבי החיסון האחרים. בברכה,

10/11/2014 | 08:36 | מאת: יעל

אבל קיימים חיסונים בנפרד, נכון? אפשר לתת לה 3 זריקות נפרדות, של 3 המרכיבים האחרים?

מנהל פורום חיסונים לילדים