חיסון כפול כנגד שפעת

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

07/11/2014 | 23:54 | מאת: רותם

שלום רב. לפני שבועיים קיבל בננו, תינוק בן 6 חודשים, חיסון נגד שפעת. השבוע ביקרתי איתו בתחנת טיפת חלב, שם הוא קיבל בטעות חיסון נוסף נגד שפעת. אני מבין שבכל מקרה חוזרים על החיסון בפער של חודש. האם קיימת סכנה כלשהי בעקבות הפער הקטן ( כ-10 ימים ) בין החיסונים ? כיצד עלינו לנהוג ?

רותם שלום, איני חושב כי קיימת סכנה ארוכת טווח כלשהי בשל החיסון הכפול שקבל תינוקכם (עם זאת, ברור כי אין מחקרים על מצב כגון זה). בהקשר לזמן הקצר, אין מידע בנושא. בכל מקרה עליו לקבל מנה נוספת חודש מהמנה השניה. בברכה,

08/11/2014 | 09:56 | מאת: רותם

תודה ד"ר. ובכל זאת, האם קיימת סכנה כלשהיא לפגיעה מוחית ?

מנהל פורום חיסונים לילדים