שאלה בנושא כלבת

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

15/10/2014 | 14:48 | מאת: אנונימי

היום אכלתי מחוץ לבית ולפני שהלכתי לאכול עזבתי את האוכל לזמן מה ללא השגחה. כשחזרתי ראיתי ליד האוכל שלי חתול רחוב. אכלתי את האוכל שלי וכעת אני חושש שהוא ליקק לי את האוכל או אפילו אכל ממנו. יש לציין כי לאחר כמה דקות ראיתי בחצר עוד חתולים וכעת אני חושש שמא אחד מהם ליקק לי את האוכל כי אני זוכר שראיתי על הנייר הסופג ששמתי מתחת לאוכל עיגול רטוב.אולי רוק של חתול? איני יודע. האם יש חשש מהידבקות בכלבת? צריך חיסון?

אנונימי שלום. דרכי ההדבקה בכלבת הינן ע"י נשיכה, שריטה או ליקוק של פצע פתוח ע"י חיה נגועה בכלבת (כלומר - מדע של רוק פתוח ברקמה חשופה או בדם). בליעה של רוק, אפילו נגוע בכלבת, לא תוארה כדרך הדבקה בכלבת מעולם. כמו כן, רק בחלק מהאזורים של הארץ, יש בכלל חיות נגועות (באיזור גוש דן למשל, אין). לדעתי אין צורך בחיסון כלבת. במידה ועדיין יש חשש כלשהו להתייעץ עם לשכת הבריאות המקומית. בברכה,

מנהל פורום חיסונים לילדים