חיסון שפעת לאחר זריקת אנטי טטנוס

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

03/10/2014 | 13:30 | מאת: שיר

שלום בת 6.5 - קיבלה זריקת אנטי טטנוס לפני מספר ימים בעקבות שריטת חתול. מתי ניתן יהיה לחסן לשפעת?

שיר שלום, בכל עת. אין פער-זמן נדרש בין החיסון המומת של שפעת לחיסונים אחרים. מאחר וטטנוס הינו חיסון מומת, אין חשש לחסן גם בזה החי-המוחלש של שפעת. בברכה,

05/10/2014 | 19:05 | מאת: יאיר

בחיסון מומת החיידק או הנגיף השלם שבתרכיב החיסון מומתים. חיסון הטטנוס אינו מכיל את חיידק הטטנוס השלם אלא רק חלבון רעיל שלו (טוקסין) שעבר שינוי כימי לחומר לא רעיל (טוקסואיד).

מנהל פורום חיסונים לילדים