חיסוני גיל שנה

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

22/06/2014 | 13:30 | מאת: יוליה

ביתי בת שנה וחודשים וקיבלה את כל החיסונים שבשגרה מלבד אלה של גיל שנה. השאלה שלי היא לגבי החיסון המחומש והפרבנר - במידה והיא לא תקבל את המנות האחרונות האלה - האם בעתיד היא תצטרך לעשות את כל הסדרה מחדש? או שזה יפגע קצת בחוזק החיסון? מהו המועד האחרון שבו ניתן לקבל את המנה האחרונה שלהם מבלי לפגוע בחיסון ? תודה מראש

יוליה שלום. החיסון כנגד פנאומוקוק וחיסון המחומש הניתנים בגיל שנה מיועדים להיות מנת דחף, כלומר ליצור רמה גבוהה יותר של הנוגדנים, שנוצרו בעת מתן החיסון הבסיסי במהלך השנה הראשונה. מכאן, שאי חיסון בהם יגרום לרמת נוגדנים נמוכה יותר ולכן גם לכיסוי נמוך יותר נגד המחלות הרלבנטיות. עם זאת, אי מתן שלהם לא יחייב את התחלת הסידרה מחדש, ובתלות בעיתוי החיסון ייקבעו מס' המנות הנדרשות להשלמת האפקט. בברכה,

24/06/2014 | 09:50 | מאת: יוליה

תודה רבה על תשובתך, עזרת לי מאוד. שאלה נוספת - אם אני דוחה את החיסון הזה (של גיל שנה) עבור פרבנר והמחומשת) לגיל שנתיים - האם אתה צופה לצורך בעוד מנות מעבר לזו בעקבות הדחייה תודה,

יוליה שלום, ככל הנראה לא תזדקקו למנה נוספת מעבר למקובל בדחיה מסוג זה. עם זאת, לקבלת תוצאות מיטביות עדיף שלא לדחות את החיסונים מעבר לגיל 18 חודש. בברכה,

מנהל פורום חיסונים לילדים