מנה שנייה של חיסון שפעת - מרווח זמן

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

11/12/2013 | 09:05 | מאת: אדוה

שלום, בני בן 10 חודשים, קיבל לפני שבוע פעם ראשונה את המנה הראשונה של חיסון השפעת. נאמר לנו שהמנה השנייה צריכה להינתן במרווח של 4 שבועות. שאלתי: אם לא נוכל לתת את המנה השנייה אחרי 4 שבועות (לא נהיה באזור), האם ניתן לתת את המנה השנייה אחרי שבועיים ממתן הראשונה? או שזה עלול לעשות נזק כלשהו או לא אפקטיבי?

אדוה שלום, זמן החיסון המינימלי בין המנה הראשונה והשניה של שפעת הוא חודש ימים. אין לתת אותה בפרק זמן קצר יותר, כיון שיעילות החיסון פוחתת. עם זאת, אין מניעה לתיתה לאחר פרק זמן ממושך יותר מחודש. לפיכך, תוכלו לדחות את מנת החיסון עד שתחזרו. בברכה,

מנהל פורום חיסונים לילדים