שעלת

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

17/08/2008 | 14:20 | מאת: מיכל

שלום רב. בתי חלתה בשעלת בהיותה בת חודשיים וחצי ועכשיו כשהיא בת חמש. האם היא מחוסנת? ואם לא, מה כדאי לעשות? ברצוני לציין שילדים נוספים שחוסנו בגן שלה , קיבלו גם הם שעלת למרות החיסון. בדיקות דם שנעשו על ידי רופאי קופ"ח, קבעו "וירוס", אך בעקבות דרישתנו שהיתה תקיפה, לבדיקת שעלת, קיבלתנו מהם תשובה חיובית לשעלת, (לבתי וגם של הילדים האחרים), למרות החיסונים ! בשיחת טלפון בשבוע שעבר ממשרד הבריאות, הם רצו לתת לכל הילדים שבגן (בקיבוץ), אנטיביוטיקה (?!). אנחנו האמהות לא יודעות מה לעשות. בתודה - מיכל.

18/08/2008 | 14:32 | מאת: ד"ר מיכל שטיין

אני מבינה משאלתך כי יש התפרצות שעלת מוכחת, כעת ,בגן. במקרה כזה, כל ילדי הגן צריכים לקבל טיפול מונע באנטיביוטיקה.

מנהל פורום חיסונים לילדים