חיסון נגד חצבת

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

24/02/2008 | 14:53 | מאת: susy

מתי ניתנת המנה הראשונה של חיסון נגד חצבת? האם בעקבות התפרצות המחלה אפשר להקדים ולתת לילדה בת חצי שנה את החיסון?

24/02/2008 | 18:19 | מאת: ד"ר מיכל שטיין

המנה הראשונה של החיסון לחצבת (בשילוב עם אדמת וחזרת) ניתנת בגיל שנה. החיסון אינו מאושר מתחת לגיל זה .

27/02/2008 | 19:56 | מאת: יונית

האם ניתן לחסן בגיל חצי שנה נגד חצבת באופן פרטי? מאיזו בחינה אין אישור להקדמת מתן החיסון לאור התפרצות המחלה (מבחינת כיסוי ביטוחי, כלכלי או רפואי?). יש לציין שקיימת התפרצות חצבת באזור מגורי. בתודה מראש יונית

28/02/2008 | 11:12 | מאת: ד"ר מיכל שטיין

לא נהוג לחסן באופן פרטי הבעיה היא לא בכיסוי ביטוחי, אלא שהחיסון פחות יעיל מתחת לגיל שנה. לגבי תינוקות צעירים מגיל שנה, במקרים מיוחדים , למשל חשיפה לחולה חצבת או התפרצות באזור המגורים יש להתייעץ עם הרופא בלשכת הבריאות המחוזית לגבי הצורך בהקדמת גיל החיסון. גם אם ניתן חיסון, יש לחזור ולחסן בגיל שנה.

מנהל פורום חיסונים לילדים