חיסון נגד וירוס רוטה

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

01/06/2008 | 20:21 | מאת: אמא לקטנה

שלום רב, ביתי בת 18 שבועות. קופ"ח כללית אינה מאפשרת לחסן לאחר 12 שבועות נגד וירוס רוטה, רופאת המשפחה אמרה לי כי יש אפשרות נוספת עד 20 שבועות שלא במסגרת הקופה. ידוע לך האם כן וכיצד? בברכה, אילנה

03/06/2008 | 09:45 | מאת: ד"ר מיכל שטיין

אכן, לגבי חיסון הרוטטק, הניתן דרך הביטח המשלים של כללית, לא ניתן לתת את המנה הראשונה מעבר לגיל 12 שבועות. לגבי החיסון השני הקיים בשוק ,"רוטריקס" מומלץ לתת את המנה הראשונה עד גיל 3 חודשים אך ניתן עד גיל 20 שבועות. החיסון ניתן ב 2 מנות כשהמנה השניה צריכה להינתן במרווח של לפחות 4 שבועות, לא יאוחר מגיל 24 שבועות. בכל מקרה, את צריכה לקבל מרשם רופא לחיסון.

05/06/2008 | 18:26 | מאת: אילנה

מודה לך על תשובתך. התינוקת שלי בת 20 + 6 ימים.(נולדה ב11.1.08) היום נאמר לי ע"י אחות, למרות שקיבלתי את המרשם מרופאת ילדים ורכשתי את חיסון הרוטריקס, כי פיספנו את המועד, משום שהכוונה לעד 20 שבועות. האם נכון?

מנהל פורום חיסונים לילדים