חיסון כפול בגיל 6 חודשים , מותר??

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

20/02/2008 | 13:45 | מאת: רחל

שלום היום התינוק שלי בן 6 חודשים חוסן בו זמנית בשני חיסונים : HBV+ החיסון המחומש ( IPV+HIB+DTAP ) , כל חיסון ניתן בירך נפרד . האם מותר ? האם יכול לגרום לתופעות לוואי מוגברות ? רחל

20/02/2008 | 21:48 | מאת: פרופ' אלי סומך

זה מותר. מתן מספר חיסונים באותו יום מקטין את הסיכוי להחמצה או לעיכוב במתן החיסונים. כמובן שלא כל צירוף הוא מותר, אך במקרה שהבאת נמצא כי צירוף החיסונים שהבן שלך קיבל אינו גורם לתופעות לואי מיוחדות ומביא ליצירת נוגדנים כנגד כל מרכיבי החיסון.

מנהל פורום חיסונים לילדים