שפעת

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

18/02/2008 | 12:40 | מאת: אולגה

יש לי ילד בן 3 כל הזמן משתעל ומצטנן רציתי לדעת אם החיסון נגד השפעת עוזר וגם לדעת מה יש לכם להציע לשפעת. אשמח אם תחזרו אלי במייל בהקדם האפשרי. תודה!

19/02/2008 | 06:18 | מאת: ד"ר מיכל שטיין

קייימים וירוסים רבים הגורמים למחלות בדרכי הנשימה העליונות. וירוסים אלו נפוצים יותר בעונת החורף ולכן אנו רואים יותר תחלואה מהסוג שתארת - צינון, שיעול וכו' בעונה זו. וירוס השפעת - influenza גורם למחלה קשה יחסית לוירוסים "נשימתיים" אחרים המלווה בחם גבוה למשך מספר ימים,כאבי שרירים, כאב גרון, חולשה קיצונית. לוירוס זה גם נטייה מוגברת לגרום לסיבוכים אצל ילדים ומבוגרים עם מחלות רקע בדרכי הנשימה, הלב ועוד, וכן בתינוקות צעירים, בריאים בני פחות משנתיים ולכן לאוכלוסיות אלו מומלץ להתחסן. יש להבין כי החיסון מונע רק את וירוס השפעת ולא את הוירוסים האחרים הגורמים לצינון. לכל הוירוסים האחרים אין בנתיים חיסונים. לגבי השימוש בתכשירים "טבעיים" מונעים - אין הוכחות שמועילים.

מנהל פורום חיסונים לילדים