חיסון בקסרו מה דעתך?

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

27/02/2024 | 17:46 | מאת: נועה

שלום, נולד לי בן לפני חודש בהריון יקר. הומלץ לי לחסן כנגד דלקת קרום המוח בגיל חודשיים אבל מאוד חוששת כי קראתי שיש תופעות לוואי לא נעימות לחיסון. בנוסף החיסון לא בשגרת החיסונים של משרד הבריאות (הבנתי שמטעמים כלכליים). יש לי 2 חברות שלא חיסנו ונאמר לי שהסיבה היא שהחיסון לא מכסה כנגד כל הזנים ובנוסף, מדובר על מצב יחסית נדיר מה עושים?? האם לחסן בכל זאת?

נועה שלום חיסון הבקסרו מחסן כנד חיידק המנינגוקוקוס מסוג B. זו מטרתו. אמנם יש זנים אחרים של חידק זה המסוגלים לגרום למחלה, אך באופן נדיר בהרבה בישראל. המחלה אינה שכיחה, אך כשהיא קורה יש אחוז גבוה של סיבוכים ארוכי טווח, ואף אחוז תמותה לא מבוטל. תופעת הלואי המשמעותית של החיסון היא חום גבוה לכ-24 שעות. מתמודדים עם תופעת הלואי הזו ע"י מתן מנות אקמול מניעתי סביב מתן החיסון. מחירו של החיסון משתנה מעט בין הקופות והוא נמצא בסל הביטוחים המשלימים המציע השתתפות משמעותית. למתחילים להתחסן לפני גיל שנתיים נדרשות 3 מנות, ולמתחילים מעבר לגיל שנתיים נדרשות שתי מנות בלבד. בעיני אין מניעה לחסן בחיסון זה. בברכה,

מנהל פורום חיסונים לילדים