חיסון MMR בזמן מחלת חום

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

26/02/2024 | 20:10 | מאת: אמא מודאגת

שלום, בעת אשפוז בבית חולים במחלקת ילדים, הצוות הרפואי הודיע לנו על חשיפה "כמעט ודאית" לחולת חצבת. הזיהומולוגית הציעה לחסן בחיסון MMR, הבת שלי בת בנתיים וחצי מחוסנת בכל חיסוני השגרה אך מחוסנת בחיסון MMRV פעם אחת בחיסון של טיפת חלב בגיל שנה. הבת שלי כרגע עם מחלת חום פעילה עם ממדדי דלקת מאוד גבוהים. השאלה שלי האם כדאי לחסן בשל חשיפה שהיא אינה ודאית ומה תופעות הלוואי במידה שעושים את החיסון הנוסף בעת מחלת חום פעילה.

שלום טיפת חלב סביר להניח שתסרב לחסן בעת מחלת חום פעילה. מדובר בהתוויית נגד. יש לקבוע את דרגת הסיכון בחשיפה. מציע להתייעץ עם רופא הילדים שלכם. בברכה,

מנהל פורום חיסונים לילדים