למה גם השנה חיסון השפעת כולל את זן Yamagata שנכחד לפני 4 שנים?

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

20/01/2024 | 05:21 | מאת: דודו

למה גם השנה חיסון השפעת כולל את זן Yamagata שנכחד לפני 4 שנים?

שלום, חיסון השפעת כולל מדי שנה 4 זני חיסון : 2 מסוג A (תמיד אחד מהם יהיה H1N1), ושניים מסוג B (המכונים שושלות). כל זאת ע"פ מה שקורה בעונה הקודמת בחצי הכדור הדרומי. לא ידוע לי ששושלת יאמאגטה נכחדה... ובכלל, גם אם לא היתה שכיחה במשך מספר שנים (ויש לבדוק זאת במקומות שונים בעולם, לא רק בישראל), איני חושב שמשך זמן של 4 שנים מספיק כדי להכריז על "היכחדות". בברכה,

מנהל פורום חיסונים לילדים