חיסון רוטה עם ריפלוקס

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

04/01/2024 | 11:27 | מאת: אתי דבוש

היי ביתי בת 5 חודשים השבוע קיבלה את חיסון הרוטה, היא מאובחנת בריפלוקס גלוי וסמוי ומטופלת באומפרזול. החיסון ממש ממש משבש אותה לא ישנה לא רוצה לאכול מקיאה משלשלת לא ישנה ונחנקת מהאוכל כי כל הזמן עולה לה ממש נוראי, כרגע אנחנן שבוע אחרי ועדיין התופעות קיימות. זה תקין? ודבר שני אולי כדאי לוותר על במנה השלישית? אני ממש חוששת מלעשות לה את זה שוב

שלום, בגיל 4 חודשים קורים מספר דברים במקביל לחיסון הרוטה, בינם הגדלת כמות המזון שצורך הילד, והחמרה טבעית, ללא קשר לחיסון, של רפלוקס ושטי קיים. יש הטוענים כי גם לחיסון הרוטה השפעה על רפלוקס, אם כי הדבר לא לגמרי ברור. תופעות הלואי הבטניות של חיסון הרוטה נמשכות עד שבועיים לאחר המתן, ולכן אני מניח, שגם אם החיסון אכן החמיר מצב של רפלוקס, זה יקרה עד שבועיים לאחר המתן. באשר לשאלה לגבי המנה השלישית: לרוב יש הטבה ספונטנית של רפלוקס סביב גיל 6-7 חודשים. אם הדבר קורה, בהחלט כדאי לדעתי לחסן. בעיני גם החמרה סבירה של הרפלוקס (גם אם אין הטבה) אינה מחיר מוגזם על מנת להשיג הגנה טובה יותר בפני וירוס הרוטה. מציע, שאם השאלה עדיין תהיה רלבנטית לפני המנה הבאה, לפנות לעיצת רופא הילדים המטפל. בברכה,

מנהל פורום חיסונים לילדים