חיסוני שעלת למבוגרים

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

28/12/2023 | 08:49 | מאת: אבי

שלום ד"ר קליבצקי אמנם אני לא ילד, אני מבוגר בן 70, מקווה שתוכל לענות לי גם. לפני מספר שנים חליתי בשעלת מאד קשה עם תסמינים שהתארכו כמעט שנה. מאתמול אני משתעל שיעולים חזקים ללא הפסקת נשימה בשלב זה ואני חושש שאולי שוב נדבקתי בשעלת כי ראיתי שיש עכשיו עליה חדה במקרי שעלת. אם אעשה היום חיסון לשעלת האם זה יכול למנוע את השלב הקשה? גם אם לא מדובר בשעלת וזה סתם שיעולים חזקים לא מזיק להתחסן מהמחלה הנוראית הזאת. מה היית ממליץ?

אבי שלום, בהנחה ואכן חלית בשעלת בשנים האחרונות, סביר שלפחות למספר שנים אתה מחוסן באופן טבעי. ניתן בבדיקת מעבדה פשוטה לדעת אם אתה חולה כעת בשעלת. אין המלצה בגילך להתחסן שוב לשעלת, ולא ידועה יעילות החיסון. בברכה

מנהל פורום חיסונים לילדים