חיסון גיל שנה האם מקובל?

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

23/12/2023 | 15:59 | מאת: שי

היי מתפתח ויכוח כבר ביני לבין אישתי לגבי בני הבכור שהיום בן 10 חודשים לגבי חיסון גיל שנה חברותיה והיא טוענות שלא יעשו חיסון בגיל שנה שזה מסוכן ( אוטיזם) אני רוצה לשמוע פה דעות בבקשה של כמה שיותר הורים ואת דעתכם על הסוגיה. תודה

שי שלום, הטיעון שחיסון ה-MMRV של גיל שנה גורם לאוטיזם הופרך כבר לפני שנים. מקורו בניסיון רמאות של ביטוח של הורים לילדים אוטיסטיים, שקיבל תימוכין מרופא בריטי בשם אנדרו וייקפילד. הרופא הודה בדיעבד ברמאות, רישיונו נשלל, והמאמר שכתב נמחק מכתבי העת הרפואיים (דבר הנחשב קיצוני מאד, ולא נעשה דבר מסוג זה קודם לכן או מאז). אחת הבעיות, שאבחון אוטיזם לא יכול, מסיבות רפואיות, להיעשות לפני גיל שנה, שבמקרה זהו גם הגיל בו ניתן החיסון. כלומר ישנו קשר נסיבתי בין שני הדברים, אך לא קשר סיבתי. יש תחושה שהמחלות כנגדן מחסנים פסו מהעולם. טעות גדולה ביד מי שחושב כך. הסיבה שמחלות אלו אינן נפוצות בארץ קשורה בכך, שאחוז החיסון האוכלוסיה גבוה, ולא מסיבה אחרת. למעשה, רק לאחרונה, היתה התפרצות של חצבת בתל אביב (מחלה שהינה מסוכנת, ופוטנציאלית יכולה לגרום לתופעות וסיבוכים קשים בטווח בקצר והארוך). לפיכך, ומאד סיבות רבות (ובאמת קצרה היריעה...) מומלץ לתת את החיסון, במועדו. בברכה,

מנהל פורום חיסונים לילדים