חשש מכלבת דרך שתיה.

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

03/12/2023 | 22:39 | מאת: רועי

שלום ד"ר קליבצקי כוס מים שהושארה כ20 דקות לערך בגינת הבית ללא השגחה ושתיתי ממנה מים מבלי לחשוב יותר מידי. מאוחר יותר עלתה בי מחשבה שמאחר והיו בגינה שני חתולי רחוב בסמיכות לשולחן שהכוס הונחה עליו אולי הם ריירו עליה או בתוכה. בגינה שלנו מסתובבים הרבה חתולי רחוב בדרך כלל. אם מהכוס שתה או רייר חתול נגוע בכלבת ושתיתי גם אני מאותה הכוס, האם אני נמצא בסיכון לכלבת? אני גר בעפולה ועמק יזראל מוגדר כאזור סיכון לכלבת. חוסנתי בשני בוסטרים לפני שישה חודשים בעקבות נשיכה מכלב. מה לדעתך הסיכויים להדבק בכלבת בסיטואציה הזאת תודה

שלום כלבת מועברת במגע של רוק החיה עם דם הנדבק. לפיכך סיכוי אפסי להדבקה במנגנון זה. מה גם שהנך נחשב מחוסן, לפחות חלקית. בברכה

מנהל פורום חיסונים לילדים