חיסון פפילומה עד איזה גיל כדאי להתחסן

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

27/11/2023 | 16:43 | מאת: דורית

האם אנשים בני 65 גם אמורים להתחסן נגד וירוס הפפילומה. האם יכול להיות שנדבקים בוירוס בגיל צעיר והוא ייתפרץ לסרטני כאשר מתבגרים? והאם חיסון בגיל מבוגר יכול לעזור?

דורית שלום, המחקרים ליעילות החיסון לוירוס הפפילומה נערכו עד גיל 45, כך שאין לנו מידע לגבי יעילותו בגילאים מבוגרים יותר. כעת משרדהבריאות מגביל את החיסון עד גיל זה. התשובה לשאלה השניה חיובית. ההדבקות נעשית בגיל צעיר, ובחלק מהמקרים ההתמרה הסרטה נית קורה, ולרוב שנים לאחר ההדבקות. החיסון יכול למנוע הדבקה חדשה, אך אינו יכול למנוע התפתחות סרטן שכבר החל להתפתח. בברכה,

מנהל פורום חיסונים לילדים