שאלה לגבי חיסון בכיתה ב

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

07/11/2023 | 22:07 | מאת: לי

שלום דוקטור. בני צריך לקבל השנה חיסון של כיתה ב. אני רוצה לחסן אותו ללא רכיב השעלת. לאחותו הגדולה אפילפסיה ועוד עניין נוירולוגי מגיל צעיר ונמנעתי לחסן גם אותה לשעלת. לבני יש לעיתים רעד קל בידיים גם בשינה, ואני חושדת שגם לו יש משהו דומה כמו לאחות הגדולה. שתי שאלות אליך - 1. האם נכון שחיסון שעלת עלול לעורר תגובות נוירולוגיות לרגישים לכך?(אפילפסיה, הפרעת תנועה וכו) 2. אחות בית הספר אמרה לי שאם ארצה שיקבל את החיסון ללא רכיב שעלת, יהיה צורך ב2 זריקות- אחת לטטנוס והשניה ל2 הרכיבים האחרים. האם כך? תודה

לי שלום, חיסון השעלת אינו יכול לעורר תופעות נוירולוגיות כלשהן. מה שנכון לומר הוא שישנה התווית-נגד לתת את החיסון במצבים נוירולוגיים בלתי נשלטים ומתדרדרים (בעצם ההתוויה הנ"ל נשארה ה מאז שחיסנו בחיסון התאי, אשר הוחלף בינתיים בחיסון האל-תאי, שככל הנראה לא גורם תופעות אלה כלל). להבנתי, בנך אינו נופל בקבוצה זו. במידה ואכן תבחרו לפצל את החיסון תצטרכו אכן לקבל שני חיסונים. אחד לטטנוס ודיפטריה, ואחד לפוליו. בברכה,

מנהל פורום חיסונים לילדים