חיסון שעלת בהריון לאחר תופעות לוואי כתינוקת

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

26/10/2023 | 14:56 | מאת: הריונית

שלום. כשקיבלתי את חיסון השעלת כתינוקת היו לי תגובות נדירות שהופיעו כשעתיים-שלוש אחרי מתן החיסון. לפי הדיווח של אמא, אחרי החיסון הראשון התעוררתי בבכי צרחות ועם רגליים כחולות (קראתי באינטרנט על תופעה שנקראת DLS -discolored leg syndrom שנמצאה כקשורה לחיסון המשולש בין השנים 1994-2001). בחיסון השני התעוררתי גם כן בצרחות ואיבדתי את ההכרה. את יתר החיסונים הכוללים את מרכיב השעלת לא קיבלתי יותר לעולם. יש לציין שתופעות אלו קרו רק אחרי החיסונים הללו ולא אחרי שום חיסון אחר בחיי הצעירים והבוגרים. כעת אני בהריון וצריכה להתחסן לשעלת למען העובר, אך קיים בי חשש על עצמי בשל התסמינים שאני חוויתי. לטענת אמא גם מערכת העצבים שלי הייתה חלשה במשך שנים אחרכך והיא מייחסת את זה לחיסון. מה היית ממליץ לעשות?

שלום, התופעות שציינת קיימות, אך לא שכיחות, בגיל הינקות. הן אינן אופייניות בגיל המבוגר. את החיסון הנדון נותנים גם בכיתה ב' ושוב בכיתה ח'. אם קיבלת את החיסון בזמנים אלה ולא היתה בעיה, בודאי שלא צפויה בעיה גם כעת. בברכה,

27/10/2023 | 11:33 | מאת: הריונית

תודה! אדגיש שלא קיבלתי יותר את חיסון השעלת מאז, גם לא בכיתות ב' ו-ח'. האם עדיין בטוח עבורי לעשות אותו? ודבר נוסף, האם קיים חשש כלשהו שהעוברית עשויה להגיב ברגישות לחיסון שאני אעבור כעת בהריון (בגלל רגישות תורשתית אולי)?

שלום, כפי שאמרתי, הסיכון לתופעות לואי מסוג זה בגיל נמוך. העוברית לא תגיב ברגישות לחיסון (כשלרוב אין בכלל משפחתיות בכך) כיון שאינה חשופה כלל לחומרי החיסון (שאינם עוברים שיליה). בברכה,

מנהל פורום חיסונים לילדים