שאלה בבקשה מודאגת מחיסון מנה מרובעת

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

06/10/2023 | 23:33 | מאת: רונית

שלום רב, הבת שלי בת 7 בכיתה א. בגיל שנה קיבלה את החיסון המרובע והיה לה קשה. זכור לי חום כאב פריחה....אני חוששת מתופעות הלוואי שקראתי של המנה השנייה של החיסון שאמורה לקבל השנה ...פירכוסים...דלקת קרם במוח? יש אפשרות לקבל את החיסון לא בבית הספר אלא בטיפת חלב? כדאי להפריד בין החיסונים כדי שיהיה לה פחות קשה? מה כדאי? תודה מראש על המענה

שלום, החיסון בכיתה א' כולל חצבת, אדמת, חזרת ואבעבועות רוח. תופעות הלוואי השכיחות הן אכן חום, כאבים מקומיים, נפיחות וחום מקומי, הקורים בעד כ-20% מהמתחסנים. תופעות לואי נוספות קיימות, אך נדירות בהרבה. פרכוסים ודלקת קרום מוח כסיבוך נדירים מאד. לעומת זאת, המחלות עצמן לגמרי קיימות סביבנו ובעלות שיעור תופעות לואי (חמורות בהרבה, אגב) גבוה בהרבה. לדוגמא, רק לאחרונה אותרו חמישה ילדים חולי חצבת בגן בתל אביב. לפיכך מציע לחסן את הילדה במועד. מפאת גילה, לא תוכל להתחסן בטיפת חלב. ניתן לפצל את החיסון לחצבת+אדמת+חזרת ולאבעבועות רוח בנפרד. ניתן לעשות זאת דרך קופת חולים או באופן פרטי. בעיני, עם זאת, הפיצול אינו נדרש. בברכה,

מנהל פורום חיסונים לילדים