חיסון לשפעת מה דעתך בנושא?

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

16/09/2023 | 20:28 | מאת: מיכל

היי ד"ר אני בהריון ראשון יקר. נאמר לי שמומל להתחסן לשפעת. יש לציין שעברתי בעבר חיסונים לשפעת ואולם הייתה שנה שהרגשתי לא טוב לאחר החיסון והרגשתי תסמינים דמויי שפעת. עכשיו קראתי שנעשה מחקר בשנת 2010 שבו נשים שחוסנו בשנים 2010-2012 חוו הפלות בעקבות החיסון ולדעת החוקרים ייתכן ויש קשר אך לא ניתן להוכיח אותו כי ייתכן והיו עוד פקטורים שהשפיעו. גם באתר משרד הבריאות רשום שמומלץ לנשים בהריון להתחסן כי הן בקב' סיכון. אני ממש בחרדות ואשמח להבין ממך האם יש סיכון בחיסון? אני מבינה שכל שנה הרכב החיסון משתנה בהתאם לזנים של השפעת בנוסף, איך אני מוודאה מול האחות שאכן מדובר בחיסון מומת ולא בחיסון חי מוחלש? ושאלה נוספת היא מהם התסמינים לאחר החיסון? תודה

שלום, החיסון לשפעת המותר לנשים הרות הוא החיסון המומת (הניתן בזריקה לשריר). החיסון החי-המוחלש, הניתן בתרסיס לאף, אינו ניתן כלל במהלך ההריון, כך שכלל לא יוצע לך מלכתחילה. החיסון אכן משתנה מדי שנה בהתאם לזנים הצפויים להיות נפוצים בעונה הקריבה. החיסון המומת (וגם החי-המוחלש, אך כאמור זה לא רלבנטי אלייך) הוא חיסון בטוח. לא נרשמה עליה בסיבוכי הריון במעקב במשך שנים רבות של החיסון. הוא מומלץ הן להגנה עלייך (שכן מחלת שפעת בזמן הריון יכולה לסכן את בריאותך באופן ממשי) והן על תינוקך, לאחר שיוולד, דרך נוגדנים שיועברו אליו דרך השיליה. לאחר החיסון כ20% מהמתחסנים עלולים לחוש ,כמו בכל חיסון, תחושה רעה חולשה וחום למשך יום-יומיים. בברכה,

מנהל פורום חיסונים לילדים