Ivig ופוליו חי מוחלש

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

10/09/2023 | 23:47 | מאת: Ivig

שלום רב אני מטופלת ב-ivig בעקבות אבחנה של MS. בני בן השנתיים קיבל חיסון פוליו חי מוחלש לפני כשנה והיום קיבל את המנה הנוספת. האחות אומרת שלפי משרד הבריאות עלי לשמור על עצמי מאוד מבחינת מגע עם הצואה שלו במשך 6 שבועות. לעומת זאת, התייעצתי עם הנוירולוג שלי שאמר שזה בסדר שהילד יחוסן אך יש להימנע ממגע עם כל סוגי ההפרשות - רוק, דמעות, שתן צואה ובמשך כחודש. כלומר להיות עם מסיכה כשאני לידו. מה הוא הנכון? האם הנגיף יכול להיות מועבר דרך רוק, שיעול וכו'? ומה פרק הזמן הנכון? עד איזו רמה אני צריכה להישמר? האם להיות עם מסיכה לידו? להרחיק בין המיטה שלו לשלי? להפריד בגדים בכביסה? כלים במדיח? תודה!

שלום, הסיכוי שתידבקי בפוליו חי מוחלש בעקבות מתן IVIG נמוך ביותר (בהנחה וזה הטיפול היחיד שאת מקבלת בשל ה-MS). מדובר באמצעי בטיחות מוגברים. הפרשת הווירוס נמשכת עד שבועיים ברוק, ועד ששה שבועות בצואה. איני מכיר עדות לכך שהווירוס מופרש בהפרשות אחרות כגון שתן או דמעות. לפיכך יש להימנע ממגע עם הרוק של הילד לשבועיים, וממגע עם הצואה של הילד לששה שבועות. במידה ובכו"ז נחשפת לאחד מאלה יש לרחוץ ידיים היטב במים וסבון ו/או אלכוג'ל. אין צורך להיכנס לבידוד מהילד. בברכה,

מנהל פורום חיסונים לילדים