חיסון שילת בהריון אשמח למענה

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

19/08/2023 | 21:18 | מאת: שלי

האם אנטיביוטיקה יעילה לתינוקות מתחת לגיל חצי שנה אם מגלים את השעלת בשלב הראשון של המחלה, ‏‪ כשרק מתחילים עם נזלת וסימנים שנראים כמו צינון. אפשר לבקש מהרופא בדיקת pcr בשלב כזה כדי לשלול שמדובר בשעלת ולמנוע הידרדרות. אני מדברת במידה ואני לא התחסנתי לשעלת בהריון האים מצב כזה שלא התחסנתי בהריון מעמיד את התינוק במצב קריטי במידה והוא נדבק או שיש טיפול?אשמח להבין בבקשה תודה

שלי שלום, מטרת החיסון היא להגן על התינוק שיוולד במשך החודשים הראשונים לחייו, עד שיקבל מספיק מנות חיסון לאחר הלידה ויפתח חסינות משל עצמו. זאת משום שמחלת שעלת לתינוק בחודשים הראשונים עלולה לסכן את חייו. במידה ומאובחן תוך שבועיים מההידבקות, יכול טיפול אנטיביוטי לקצר את המחלה ולהקל על תסמיניה. הבעיה, שבהתחלה המחלה נראית כמו כל צינון קל, וקשה מאד לאבחנה. PCR יכול לעזור, אך הבדיקה לוקחת כמה ימים כדי לקבל תשובה. בשלב שקל יותר לאבחן, הטיפול יכול למנוע הדבקה, אך כבר לרוב לא יועיל לחומרת המחלה של המטופל עצמו. כאמור, בשלב זה, התחלואה עלולה להיות קשה ומסוכנת. לפיכך מציע להתחסן בזמן ההריון. בברכה,

מנהל פורום חיסונים לילדים