חצבת והדבקה טיפתית סביבתית

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

19/05/2023 | 16:43 | מאת: מאיה

שלום לכם כל הכיתה של הבן שלי התחסנה בחיסון חצבת חזרת אבעבועות ואדמת. אך בני פספס את החיסון היות והיינו בחול. האם הוא יכול להדבק מהילדים שחוסנו במידה והם חולקים יחד ארטיק או בקבוק שתיה בימים הראשונים אחרי החיסון? כמו כן, אם הילדים מפתחים תסמינים בעקבות החיסון כמו חום שיעול נזלת.. והבן שלי נחשף אליהם בזמן זה של התסמינים- הוא יכול להדבק בחצבת/אדמת וכו? אני ממש חוששת שידבק חלילה בחצבת (הוא חוסן כשהיה תינוק אבל היום כבר בן 7 וחצי) תודה

שלום, החיסון שניתן הוא חי מוחלש והסיכוי שידביק נמוך מאד. כמו כן, בנך מחוסן במנה אחת (שלגמרי נחשבת מבחינת הכיסוי, למרות הזמן שעבר מאז - 94-95 אחוזי כיסוי חיסוני) והדבר מוריד את הסיכון מאד. בסופו של דבר הסיכון שבנך יידבק בנסיבות הנוכחיות מזערי. בברכה,

מנהל פורום חיסונים לילדים