בהמשך לשאלתי על כלבת וmmrv

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

04/05/2023 | 22:49 | מאת: עדי

שלום. בהמשך לשאלתי, הבן שלי קיבל לפני 8 חןדשים סדרת חיסוני כלבת פעיל וסביל(כולל אימונוגלובין) וחיסון טטנוס דפתריה(בשל נשיכת חתול). כעת מחסנים בבית הספר לחיסון חצבת חזרת אבעבועות ואדמת mmrv. אשמח למענה על 2 שאלות: 1- ציינת שלאחר 8 חודשים הוא יכול להתחסן לmmrv. מדוע בעצם נדרש מרוח זמן? בגלל האימיונוגלובין? מה החשש למעשה? שזה ישפיע על יעילות חיסון הכלבת שנעשה או על חיסון הmmrv? 2- במידה ולא יעשה עכשיו את הmmrv ושאר ילדי הכתה וחברים כן יעשו- האם יכול להדבק מהם בהפרשות רוק? 3-לגבי חיסון הכלבת.. האם זה מגן ב100% מהדבקה בכלבת בהנחה שהחתולה שנשכה אותה היתה חולת כלבת נניח? תודה רבה לך

עדי שלום 1. האימונוגלובולינים הניתנים לרוב כחיסון סביל לכלבת אינם כוללים נוגדנים ספציפיים למחלה אלא נוגדנים כלליים. במצב כזה, יכול לקרות מצב בו הנוגדנים הנ"ל תוקפים את הוירוס המוחלש שבחיסון ולכן החיסוניות הסופית ל-MMRV תיפגם. 2. הדבקה של הוירוס המוחלש ממחוסן ללא מחוסן נדירה בד"כ, קל וחומר אם הילד חוסן בגיל שנה למנה אחת, כך שהתשתית החיסונית קיימת (לא מסרת מידע לגבי חיסונים קודמים). 3. הגנה המתקבלת מחיסון משולב סביל + פעיל לכלבת, הניתן לפי הנהלים מבחינת זמן ומיקום, קרובה ל-100%. בברכה,

מנהל פורום חיסונים לילדים