חיסוני ילדים ומחלות זיהומיות

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

27/04/2023 | 12:32 | מאת: עדי

שלום. הבן שלי קיבל לפני 8 חןדשים סדרת חיסוני כלבת פעיל וסביל(כולל אימונוגלובין) וחיסון טטנוס דפתריה(בשל נשיכת חתול). כעת מחסנים בבית הספר לחיסון חצבת חזרת אבעבועות ואדמת mmrv. אשמח למענה על 2 שאלות: 1- האם מותר לו לקבל mmrv אם טרם עסרה שנה מחיסוני הכלבת, האימבוגלובין והטטנוס? 2- במידה ולא יעשה עכשיו את הmmrv ושאר ילדי הכתה וחברים כן יעשו- האם יכול להדבק מהם בהפרשת נוזלים(רוק זיעה וכו) באחת מהמחלות של הmmrv היות וזה חי מוחלש והוא לא יהיה מחוסן? תודה רבה

עדי שלום, לאחר מתן חיסון סביל לכלבת, יש להמתין 3 חודשים לפחות, לפני מתן חיסונים חיים מוחלשים. שאר החיסונים שקיבל אינם משפיעים על המתן. מאחר וקיבל את החיסון לפני 8 חודשים, אין מניעה מלחסנו עם שאר בני כיתתו. בברכה,

מנהל פורום חיסונים לילדים