טטנוס האם נדרש חיסון

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

26/04/2023 | 13:16 | מאת: ישי

האם דקירות לא עמוקות אבל היה דימום קל משיני מסור שהשתמשתי לגיזום עצים והיה מונח על האדמה מצריך זריקת טטנוס. התחסנתי לפני 4 שנים אבל אני לא בטוח עם עשיתי חיסון מלא של 3 מנות חיסון כי אני יליד תחילת שנות ה50

26/04/2023 | 23:42 | מאת: ישי

תינוקות לא קיבלו בזמני סדרת חיסונים אבל בבית הספר היסודי אחות בית הספר עשתה חיסוני טטנוס לתלמידים אבל אני לא זוכר כמה חיסונים ואם היו 3 חיסונים. אם לא חיסנו אז בכל 3 החיסונים אז הבוסטר שקיבלתי לפני 4 שנים כבר לא נותן את החסינות למקרה האחרון?

27/04/2023 | 14:54 | מאת: ישי

מצאתי תיעוד שעשיתי בוסטר גם ב2015 לפני 7.5 שנים בחדר מיון טראומה עקב נפילה בשדה וחבלה בבוהן

ישי שלום, חיסון לטטנוס נדרש מדי 5-10 שנים, בהתאם לחומרת הפציעה. בפציעות כמו שתיארת, אם חוסנת בטווח זה אחורנית, אין צורך בחיסון נוסף. בברכה,

מנהל פורום חיסונים לילדים