חיסון כיתה א והריון - שאלות

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

22/11/2022 | 11:18 | מאת: שואלת

שלום רב, הבת שלי בכיתה א צריכה לעבור חיסון mmrv אני בתחילת הריון ומחוסנת ב 2 מנות -אחת בגיל שנה והשניה ב2016 אבל לא בדקתי כמות נוגדנים אצלי. האם החיסון שהיא תעשה מסכן את העובר? במידה ותצא לה פריחה ואני צריכה לקלח אותה זה מסכן את העובר? מתלבטת אם לחסן או לחכות. פרט חשוב: כשהייתי בהריו השני שלי היא עשתה את החיסון הזה בגיל שנה ואצלי התפרצה שלבקת חוגרת . האם יש קשר לחיסון שעשתה? ההריון עבר תקין ברוך השם.

שלום, אין מניעה לחסן ילדים שאימם הרה בחיסון ה-MMRV, מה גם שחוסנת בשתי מנות בעבר, מה שסביר להניח שהקנה לך זיכרון חיסוני.כך שגם אם תפתח תופעות לואי של החיסון, אין מניעה שתהיי עימה במגע. למען הסר ספק, אך יכולה לקחת רמות נוגדנים לאדמת כדי לדעת את הסטטוס החיסוני שלך (אך כאמור, גם אם שלילי, אין מניעה בחיסון). שלבקת חוגרת הינה סיבוך מאוחר של אבעבועות רוח (שסביר שרכשת בילדותך). אין קשר לחיסון שקבלה ביתך הגדולה. בברכה,

מנהל פורום חיסונים לילדים