חיסון לפי גיל ולא לפי משקל

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

20/08/2022 | 10:14 | מאת: שמרית

שלום, בתי בת 15.5 אמורה לקבל חיסון הפטיטיס B (קורס מתנדבים במד"א), חיסון ENGERIX B PED. היא גדולה מבחינה גופנית. לפי הרוקחת צריכה לתת לה מינון ילדים (עד גיל 15 כולל). האם זה יספיק למרות שהיא גדולה גופנית? זה אותו מינון שנותנים לגיל לידה בעצם. בלי החיסונים לא תוכל להתנדב. מה עושים? תודה.

שלום, אכן נותנים חיסון לפי גיל ולא לפי משקל. בהנחה שחוסנה בילדותה, כפי שהיה נהוג בגילה, סביר שממילא נדרש רק "לעורר" את הזיכרון החיסוני, כך שמנה פדיאטרית אמורה להספיק... בברכה,

מנהל פורום חיסונים לילדים