שאלה לגבי חיסונים כיתה ב׳

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

13/03/2022 | 00:13 | מאת: מיכל

שלום הבת שלי עשתה חיסון טטנוס בכיתה א (לאחר נשיכת כלב) בכיתה ב הכיתה שלה חוסנה בחיסון המרובע הכולל טטנוס ואני לא הסכמתי לבצע את החיסון כי עברה רק שנה מאז שקיבלה את החיסון. ניסיתי לברר אם אפשר לקבל את שאר החיסונים בנפרד ונאמר לי שלא. מה הסיכון בכך שלא קיבלה מנת דחף של 3 החיסונים האחרים? האם זה נכון שאין מרפאה (אפילו פרטית) שבה ניתן לקבל את החיסונים האלו בנפרד ? בייחוד לגבי פוליו , אין חיסון מומת רק עבור פוליו לילדים, זה חייב להיות משולב עם טטנוס? מה ניתן לעשות במקרה כזה ? תודה

מיכל שלום, בכיתה ב' מחסנים כנגד דיפטריה, שעלת, טטנוס ופוליו. ביתך קבלה חיסון לדיפטריה וטטנוס בכיתה א' בעקבות נשיכת כלב. לא ברור אם חוסנה במסגרת זו גם לשעלת, שזהו מרכיב חשוב מאד של החיסון בכיתה ב, ולא כדאי לדלג עליו (ניתן לברר אם חוסנה לשעלת בעיון ברישום פנקס החיסונים). לרוב החיסון לפוליו ניתן במסגרת תרכיב משולב. קיים עקרונית תרכיב לפוליו בלבד, הנקרא IMOVAX POLIO, אך לא ידוע לי אם הוא קיים בנמצא כרגע בישראל. לדעתי חשיבות גבוהה בכל מקרה לברר האם ביתך חוסנה לשעלת. אם לא, ממילא אין תרכיב לשעלת בנפרד, ותקבל את מלא התרכיב של כיתה ב, לרבות פוליו. כך או כך, גם אם תקבל את התרכיב המלא, למרות שחוסנה לטטנוס לפני שנה, לא צפויות תופעות לוואי יוצאות דופן. בברכה,

מנהל פורום חיסונים לילדים