חיסון לילדים נגד קורונה

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

06/02/2022 | 23:59 | מאת: אפרת

שלום, האם אתה ממליץ לחסן ילדים (גיל 9) נגד קורונה בהתאם למידע עדכני וזה שהצטבר עד כה? האם החיסון בטוח? גם כן בהתייחס למידע שהצטבר עד כה מהארץ ומהעולם. אשמח אם תוכל לפרט מעט לגבי הסיבות ללחסן או שלא לחסן. תודה רבה, אפרת

אפרת שלום, המידע שהצטבר עד כה לגבי מחלת הקורונה, המוכרת לנו קצת מעל לשנתיים, ועל החיסון לה (בכל הגילאים, אגב), המוכר לנו קצת מעל לשנה, מוגבל מסיבות מובנות. אנו יודעים שהוא לרוב יעיל במניעת מחלה קשה וסיבוכי מחלה, ופחות ביעילות, ובתלות בזן הספציפי, במניעת מחלה בכלל. אנו יודעים כי החיסון בטוח לזמן הקצר וכמעט ללא תופעות לואי משמעותיות. אין לנו מידע לגבי הטווח הארוך, פשוט משום שלא עבר מספיק זמן. אנו יודעים כי חיסונים אחרים המשתמשים באותו המנגנון, שניתנו באופן ניסיוני ולאוכלוסיות קטנות, לא יצרו סיבוכים ארוכי-טווח. במילים אחרות - המידע מוגבל. בעיני חשיבות עליונה למידע, שאנשים מחוסנים לקו בצורה פחותה בהרבה במחלה קשה אם נדבקו בקורונה, כמו גם בתופעות לואי ארוכות טווח. השכיחות נמוכה בכמה סדרי גודל. או במילים אחרות - אותי, אישית, המחלה מפחידה בהרבה מהחיסון. בברכה,

מנהל פורום חיסונים לילדים