חיסוני ילדים

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

17/01/2022 | 19:44 | מאת: שיר

שלום, נראה שילדים 5-11 נדבקים גם אם הם מחוסנים. מדוע בעצם חשוב לחסן ילדים שגם ככה עלולים להדבק כמו הלא מחוסנים ואז גם להדביק וכן הלאה. מחלה קשה כמעט ולא מתפתחת אצל ילדים ולגבי תופעות שאחרי לא ברור שהחיסון מוריד אם נדבקים. אז שאלתי מה חשיבות החיסון עם המידע העדכני אחרי התפרצות הגל ה 5. תודה רבה.

שיר שלום, יש לזכור שלוקח כחודש מהחיסון הראשון ועד שהחיסוניות המושגת טובה מספיק. אנו מחסנים לא רק על מנת להגן בפני זן האומיקרון, שאופיו שונה מהזנים שקדמו לו, אלא גם בפני זנים אחרים, עתידיים, שאופיים אינו ידוע עדיין. אנו יודעים כי החיסון בד"כ מגן בפני הידבקות ומוריד את חומרת המחלה וסיבוכיה. אמנם הדבר קורה הרבה פחות בזן האומיקרון, אך עדיין קיימים לא מעט מקרי זן דלתא. וכאמור, מחסנים גם נגד זנים אחרים עתידיים, שעלולים להיות דוקא יותר קשים ומסוכנים לילדים. בברכה,

מנהל פורום חיסונים לילדים