חיסון פוליו בטיפות - מתן רק של פעם אחת מתוך שתיים

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

01/01/2022 | 17:28 | מאת: לי

שלום. בני היום בן שש. עם כל ענייני החיסונים של הקורונה וכו'... נזכרתי שאת חיסון הפוליו בטיפות קיבל רק סבב אחד (מתוך שניים). חיסון מומת בחיסוני השיגרה קיבל את כל המנות. הסיבה שלא נתתי לו את הסבב השני של טיפות הפוליו זה בגלל שהגיב לא טוב לפעם הראשונה. הרגיש לא טוב והיה מעט אפטי באותו הערב. האם יש בעיה עם קבלת רק סבב אחד של הפוליו המוחלש? האם העובדה שלא קיבל את הפעם השניה יכולה לסכן אותו? תודה

לי שלום, במתן מנה אחת של הפוליו החי-מוחלש, לא מתקבלת הגנה טובה למעי. כלומר, משום שבנך קבל את הפוליו-המומת במלואו ככל הנראה לא יחלה בשיתוק ילדים, אך יכול לשאת את המחלה ולהדביק אחרים. בברכה,

02/01/2022 | 11:51 | מאת: לי

או קי. תודה על המענה. האם בגיל 6 אפשר להשלים את מנת הטיפות השניה או שזה מאוחר מידי?

אין מניעה

מנהל פורום חיסונים לילדים