רוטה לתינוק לאמא מדוכאת חיסון

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

26/09/2021 | 13:04 | מאת: שרונה

שאלה לגבי חיסון רוטה לתינוק אני חולת קרוהן ולמשך ההריון עד שבוע 35 הזרקתי תרופה ביולוגית בשם יומירה. התינוק נולד בשבוע 40 פלוס 3. הרופאי גסטרו לא ממליצים לחסן את התינוקות ברוטה בגלל הדיכוי החיסוני של האם. השאלה אם יש בעיתיות מבחינת התינוק לחסן ברוטה (בגלל שהזרקתי את התרופה עד שבוע 35) ומבחינתי האם שימוש בכפפות וכמובן שמירה על ההגינה תמנע חשיפה שלי לרוטה ? מצד אחד פוחדת עליו שלא יחוסן אבל גם פוחדת עלי .. תודה.

שרונה שלום, בניגוד לחיסונים חיים מוחלשים אחרים, מצב של דיכוי חיסוני בסביבת הילד אינו מהווה התווית נגד לחיסון כנגד רוטה, וזאת משום שכיחותו הגבוהה של הווירוס מזן הבר בסביבה (כך שמדוכא החיסון יכול להידבק בקלות בו גם ללא החיסון...). אכן יש מקום לשימוש בכפפות, להשליך לאשפה את החיתול הצואה בתוך שקית ניילון ב-6 השבועות העוקבים למתן החיסון, ולהקפיד על חיטוי הידיים. אם וכשניתן, יוחלף החיתול הצואה ע"י מישהו אחר, שאינו מדוכא חיסון, באותן ההנחיות. אין בהכרח כך הדבר לגבי חיסון ה-MMRV והפוליו החי-המוחלש - לגביהם יש להתייעץ בנפרד. בברכה,

מנהל פורום חיסונים לילדים