שאלה לאחר חיסון קורונה לנער

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

28/07/2021 | 15:23 | מאת: גבי

שלום, בני בן 14 קיבל אתמול חיסון שני לקורונה. הוא מרגיש טוב עם מעט כאב במקום החיסון. מסיבות שונות יצא שאח אחד מילא את המזרק ואחות אחרת הזריקה. בין מילוי המזרק לזמן ההזרקה עברו כשתי דק (אולי יותר אולי פחות). אם שמתי לב נכון בעת העברת המזרק הוא היה עם המכסה. דבר נוסף, האחות הזריקה לבני את הזריקה לא במרכז שריר הדלתא כפי שנהוג, אלא עם סטייה לאחור בערך כ- 2.5 ס"מ הצידה (אחורה). שאלותי: 1. האם יש מקום לדאגה בגלל משך הזמן בין מילוי המזרק לבין ההזרקה? אולי זיהום, או פגיעה באיכות החומר של החיסון. 2. האם מקום ההזרקה בעייתי ויכול גם כן לייצר בעייתיות באפקטיביות של החיסון או משהו אחר? תודה רבה, גבי

שלום, לגבי שתי השאלות לא נשמע שישנה בעיה. זמן ההמתנה בין בשאיבה להזרקה סביר, וכל עוד ניתן לתוך שריר, כפי שנשמע ע"פ התיאור, לא אמורה להיות בעיה. בברכה,

מנהל פורום חיסונים לילדים