חיסונים לאחר גיל שנתיים

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

13/04/2021 | 12:05 | מאת: אמא מודאגת

בני בן 2 וחצי. חוסן חלקית בחיסונים בשגרה. החיסונים שנדרשנו להשלים : 2 מנות של מחומשת , צהבת b (מנה אחת) ו2 מנות צהבת a. לפניי כחודשיים בוצע חיסון ראשון לצהבת A ולאחר כחודש בוצע חיסון של DTap (בלבד,נאמר שבמחומש יש מרכיב של HIB שלאחר גיל 2 אין בו צורך). כעת יש לבצע השלמה של החיסונים ויש לי מספר שאלות : 1 .תוקף החיסון של DTap היה קצר (שבועיים בערך). האם תקין? 2. השלמה של חיסון פוליו - האם תקין להשלים את החיסון בנפרד (אני מבינה שכעת נפוץ רק בתרכיבים משולבים). האם מדובר באותו מינון ? 3. בתרכיב ה DTap המינונים זהים למינונים במחומש? אני שואלת כדי לדעת מה ההשלכות לאחר מכן עם החיסון המחומש בכיתה ב' . האם אוכל לבצעו כרגיל?

שלום, 1. לא צפויה כל בעיה. 2. ניתן לחסן פוליו בנפרד. המינון בתרכיבים זהה. 3. לא הבנתי על מינונים של מה נשאלת השאלה. אם הכוונה האם מינוני מרכיבי ה-DTaP הניתנים בנפרד דומים לאלו של DTap+מחומשת+פוליו, התשובה חיובית. בברכה,

מנהל פורום חיסונים לילדים