האם אפשר להידבק בטטנוס מהמקרה הזה

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

24/03/2021 | 14:07 | מאת: עינת

שלום השתמשתי בעכבר מחשב לא שלי בעבודה והוא היה עם אבק ודיי מלוכלך באותו זמן קילפתי ציפורן ביד שהציקה לי וירד לי הרבה דם שתפתי קודם את הידיים ואז טיפלתי בציפורן על ידי עצירת הדם האם אפשר להידבק בטטנוס מהמקרה הזה שהיד שנגעה בעכבר המלוכלך באה במגע עם הדם שירד לי מהציפורן בזמן הקילוף האם נבגים יכולים להיות פעילים על עכבר מחשב? האם יש חשש או אפשר להעביר על סדר היום?

עינת שלום ההדבקה בסצנריו שתיארת נדירה מאד עד זניחה. בכל מקרה, אם אינך מחוסנת לטטנוס ב-5-10 שנים האחרונות, מציע להתחסן באופן מונע וכך להסיר דאגה מליבך באירועים עתידיים. בברכה,

מנהל פורום חיסונים לילדים