אלרגיה לאיפור וחיסון נגד קורונה

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

12/03/2021 | 14:18 | מאת: גילי

שלום, אני אלרגית לאיפור עיניים שמכיל מרכיב שנקרא polyethylene glycol stearate (PEG-100). האלרגיה התבטאה בנפיחות של העין עד כדי סגירתה, גרד, אדימות וקשקשת על העפעף. טופלתי במשחה המכילה קורטיזון. רופא העיניים ציין שאם אשתמש שוב באיפור זה התגובה תהיה חריפה עד קוצר נשימה והגעה למיון. מאז כמובן לא השתמשתי באיפור זה קרןב לעשר שנים. האם אלרגיה זו מונעת ממני להתחסן בחיסון נגד קורונה? האם עליי לפנות לאלרגולוג לביצוע טסטים לפני החיסון? אשמח לתשובתך בהקדם, תודה

גילי שלום, סביר כי אין מניעה שתתחסני. הנחיות משרד הבריאות קובעות כי עלייך להתייעץ עם אלרגולוג טרם החיסון. בברכה,

מנהל פורום חיסונים לילדים