האם החיסון מקטין פי 1000 את הסיכוי להתקף לב?

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

08/03/2021 | 22:31 | מאת: יוסי

אני מפנה אותך למצגת הבטיחות העדכנית של החיסון שפרסם משרד הבריאות, במיוחד לעמוד 16: https://www.gov.il/BlobFolder/reports/vaccine-efficacy-safety-follow-up-committee/he/files_publications_corona_side-effects-after-vaccination-01032021.pdf לכאורה לפי מה שכתוב שם נעשתה השוואה בין תופעות לוואי לאחר החיסון לשיעור הרקע שלהן באוכלוסייה הכללית במשך אותה תקופה. כתוב שם, בשורה הראשונה, ששיעור התקפי הלב (אוטם חריף) לאחר המנה הראשונה של החיסון הוא 0.6 בהשוואה לשיעור צפוי באוכלוסייה של 569.5. ומתחת לטבלה כתוב "לא נצפתה שום תופעה בשיעור העולה על הצפוי". אז האם אני מבין נכון שמשרד הבריאות טוען שהחיסון מקטין פי 1000 את הסיכוי לקבל התקף לב בהשוואה לשיעור הרקע באותה תקופה באוכלוסייה? האם ההשוואה הזאת נראית לך רצינית ואמינה?

יוסי שלום, סביר להניח שאי אפשר, כמובן, להסיק את המסקנה הזו, אך כן ניתן לומר שככל הנראה החיסון אינו מעלה את שיעור התקפי הלב. בברכה,

מנהל פורום חיסונים לילדים