אלרגיה וחיסון קורונה

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

01/03/2021 | 12:28 | מאת: ענת

עקב אלרגיה, הבת שלי (בת 16) פיתחה אתמול אדמומיות בזרוע ובבטן שמגרדת לה מאוד. רופא שראה אותה, רשם לה כדורי דסלורטדין 5 מ"ג, שלא עזרו לה. הבוקר הרופא רשם לה טיפול של PREDNISONE TAB 20MG 30. היא אמורה לקבל את המנה השנייה של חיסון קורונה ב 4.3.21 (יום חמישי הזה) ורציתי לדעת האם יש מניעה בקבלת החיסון תוך כדי טיפול ב PREDNISONE? בנוסף, היא קראה את תופעות הלוואי (השמנה, שעירות יתר ועוד) וחוששת מאוד. האם המינון שקיבלה, אכן יכול לגרום לתופעות לוואי כאלה? תודה רבה

ענת שלום, איני יכול לענות לך לגבי שאלתך , שכן לא ברור כמה כדורים ליום ולאיזה משך הומלץ הטיפול. עקרונית, אין מניעה לחסן בטיפול קצר טווח בסטרואידים. בברכה,

מנהל פורום חיסונים לילדים