חיסון נגד אבעבועות אדמת וחזרת

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

21/02/2021 | 15:17 | מאת: אור

שלום. 1)שני ילדיי בשנות ה 20 לחייהם(23,26)והבנתי שכנראה בגילאים אלה לא חיסנו נגד אבעבועות רוח.אני כרגע עם שלבקת חוגרת והרופא אמר לי שאין ילד בישראל של חוסן או חלה במחלה. האם נכון? אם לא חוסנו או חלו -האם כדאי לחסנם? היכן? 2)הבת שלי בת 26 ולמרות שהיא קיבלה חיסון נגד אדמת בחייה,האם כדאי לשקול שלפני הריון היא תעשה עוד חיסון או שלפחות יבדקו נוגדנים לאדמת? 3)אותה שאלה לגבי חזרת עבור הבן שלי שהבנתי שהיא פוגעת בפוריות. תודה רבה.

אור שלום. 1. בוודאי שישנם אנשים שלא חוסנו לאבעבועות רוח או חלו בה. חיסון ה-MMR בשתי מנות ניתן רק מ-1994, והתוספת של אבעבועות רוח נכנסה לחיסוני השיגרה רק ב-2008. אם ילדיך לא חוסנו או חלו, כדאי לחסן, לפחות את הבת שהיא בגיל הפוריות וחלק מהמחלות הרלבנטיות יכולות להיות משמעותיות לעוברים. השלבקת שלך אמנם מדבקת, אך הרבה פחות מאבעבועות רוח. לעתים קרובות מספיק לכסות בתחבושת כדי לא להדביק, אם יש חשש לכך. 2. כחלק מבדיקות השגרה של הריון, ביתך אמורה לבצע בדיקת נוגדנים לאדמת. ניתן לבצע זאת גם לפני כן, ולחסן במידת הצורך (אי אפשר לתת את החיסון בעת ההריון עצמו). 3. חזרת אכן יכולה לפגוע בפוריות הגבר (ופחות - גם של האישה). עם זאת, המחלה כיום אינה שכיחה במבוגרים בשל חיסוניות העדר. ניתן לבדוק את רמת הנוגדנים ולחסן לפי הצורך. בברכה,

מנהל פורום חיסונים לילדים